6.8.14

Alışveriş Çantasından Moda Aksesuarına: Tote Bag


       Bu aralar Kinky Pera için tasarladığım "Tote Bag"ler sayesinde gündemimde yer alan konulardan biri Tote bag.

        Sözlük anlamı "Taşıma Çantası" olan Tote Bag naylon, deri, bez, kumaş gibi farklı malzemelerden üretilebiliyor. Günümüde ise en popüler olanı bezden üretileni. Yaklaşık 4-5 senedir trend olan bez çantaları son günlerde de kafamı nereye çevirsem görür oldum. Özellikle yaz aylarında günlük giysilerle kombinlenebilen salaş ve estetik bir aksesuar. Bir tote bag fanı olarak, artık bu çantalardan başka şey kullanamaz oldum. Kullanışlı ve rahat, hafif olmasının yanısıra stilimi tamamlayan bir aksesuar benim için. Ayrıca unisex olduğunu düşündüğüm  tote bagler daha çok kadınlarda gözüme çarpıyor. Erkeklerin daha nadir tercih ettiğini görüyorum ki bence erkeklere de oldukça yakışıyor.

        Ufak bir araştırma yaptım ve öğrendim ki aslında tote bag tarihçesi çok eskilere 1900' lü yıllara dayanıyormuş.

       Önceleri marketlerde alışveriş çantası olarak kullanılan tote bagler, bir tasarım ürünü olarak ilk kez 1944 yılında "Boat Bag" adıyla Amerikan markası olan  LL Bean’den çıkmış. Markanın signature çantası olan bu tasarım botçu arkadaşlar için üretilmiş. O dönem sade ve kullanışlı olmasıyla özellikle kadınların ilgisini çeker olmuş.

        1960' lara kadar modanın bir parçası olarak görülmeyen bu çantalar Amerika'da 60 sonrası trend olmaya başlamış. Amerikalı tasarımcı Bonnie Cashin "Cashin Carry Tote Bag" diye anılan tasarımlarıyla kendi çizgisini yaratmayı başarmış. 90 lı yıllarda ise tasarımcı Kate Spade tasarımlarıyla bu çantaları tam anlamıyla bir moda aksesuarına dönüştürmeyi başarmış.
         Farklı tasarımcılar ve farklı yorumlarla bu moda günümüze kadar gelmeyi başarmış.
 
             Kinky Pera İçin Tasarladığım Tote Bagleri İncelemek için tıklayabilirsiniz.




4.8.14

Kabak Koyu' nda Doğa Tatili


    Kabak Koyu'nu yıllardır arkadaşlarımdan duyuyordum ve sonunda gidip 3 gün kafa dinleyebildim. Kabak Koyunu sevip sevmeyeceğiniz tatilin sizin için ne ifade ettiğine bağlı. Tatilden anladığınız benim gibi doğa içinde kafa dinlemek, kitap okumak bolca uyumaksa kabak koyu doğru tercih olabilir.

Kabak koyu Fethiye Antalya arasındaki Likya yolu üzerinde bulunuyor. Bu yol üzerinde yürürken size rehberlik edecek kırmızı beyaz çizgiler göreceksiniz. Likya yolu üzerindeki tüm bu çizgiler İngiliz asıllı Kate Clow tarafından çizilmiş. Ufak bi araştırma sonucunda öğrendim ki bu gezgin kadın 1999’da Türkiye’nin ilk uzun yürüyüş parkuru Likya Yolu’nu ortaya çıkararak konuyla ilgili bir rehher kitap hazırlamış. 

Kabak koyuna Fethiye'den kalkan minübüslerle gidilebiliyor. Yaklaşık 1 saat süren bu yolculukta acayip uçurum kenarlarından virajlardan geçiyor ve inanılmaz bir manzarayla karşılaşıyorsunuz. özellikle denizin tonlarına bayılacaksınız. Yalnız denize girdiğimde biraz hayal kırıklığı yaşadım. Bulanık ve dalgalıydı. Zaten denize girmek ve güneşlenmek ile pek aram olmadığı için sadece bir kere girdim. 3 günlük tatilimn 2 günü dağ tepe aşarak tırmanıp inerek geçti. 

Nasıl gidilir:

Fethiye' den minibüsler kalkıyor.Faralya köyünde iniyorsunuz.Tekerlekli valizle gitmeyin sırt çantasıyla gidin. aşağı yukarı yarım saatlik bir yürüyüşle koya varabilirsiniz. Yürümek istemezseniz oradan kalkan araçlarla inmeniz de mümkün ki bence gerek yok.

Nerede kalınır:

Ben bungalowda kaldım fakat kesinlikle çadırınızı alıp gitmelisiniz. Bungalowlar çok küçük iki kişi aynı anda yürüyemiyorsunuz. gerek yok. Çadırda kalmak çok daha mantıklı ve hesaplı. Ayrıca bir diğer tavsiyem bayram tatilinde gitmemeniz. Ben zorunluluktan bayram tatilinde gittim. Bu dönemde fiyatlar zirve yapıyor. Ayrıca eylül ve ekim aylarında süper oluyormuş diye duydum.
Çadırda kalmak istemiyorsanız Latcho Camp ve Gemile Camping' de kalabilirsiniz.

Ne yapılır:

Öncelikle isteseniz de istemeseniz de bolca yürüyorsunuz ki benim en sevdiğim aktivite bu oldu. 
Şelâleye mutlaka gidin. Şelaleye giden 2 yol var kısa yol 40 dk falan yanlış hatırlamıyorsam fakat daha dik ve tehlikeliymiş. Uzun yol yaklaşık bir saat sürüyor.Bence çok keyifli olan bir patikadan yürüyorsunuz. Biraz yorucu ama değer. O yorgunluğun üstüne buz gibi şelale suyuna girmek müthiş birşey. Giderken yanınıza bolca su alın. Yolda çok ihtiyacınız olacak. Dönüşte suyunuz kalmazsa şelaleden boşalan şişelerinizi doldurabilirsiniz. 

Akşamları güzel müzik eşliğinde içki içmek isterseniz Latcho Camp' ı öneririm. Latcho Groove' u dinleme olanağım oldu. Yaptıkları müziğin bulunduğunuz huzurlu atmosferi tamamlayan hipnotik bi etkisi var. Dinlemenizi tavsiye ederim.


Nerede Kalınmaz:

Kabağın genel ruhuna ters düşen bir işletme var deniz kenarında.  Popüler tatil anlayışını kabağa getirmeyi başarmış, Kabak Koyuna ait olmayan bir yer. Zaten oradan geçerken profil hemen değişiyor. Başka bir atmosfer var. denizin yanı başına beton döküp havuz yapılmış.  kabak koyunun salaş ruhuna uymuyor.  dandik beach clup konseptiyle Türkiye gerçeğini yüzümüze tokat gibi çarpıyorSunduğu konfor sayesinde teyzeler, amcalar ve paçoz turistleri Kabak koyuna çekmeyi başarmış.


Giderken Ne Götürülür:


Deniz ayakkabisi, yürüyüş ayakkabısı dağda bayirda tirmanmalik araç-gereç, minimum kiyafet ile gidin.



Bu tatilde en sevdiğim şey bol bol yatmak huzuru hissetmek, akşam üstleri kaldığım yerde manzaraya karşı minderlerde uzanarak fondaki dinlendirici müzik eşliğinde biramı içmek oldu. Ayrıca çoğunlukla telefon çekmiyor ve teknolojiden de uzaklaşıyorsunuz. 


Kabak koyunda özgürleştiğinizi hissedeceksiniz. herkesin kendi halinde olduğu, istediği gibi takılabildiği, genel olarak huzursuz eden hiçbir dış etkenin olmadığı bir yer kabak. alternatif tatil arayanlar için  öneririm.


1.8.14

Isle Of Dreams' in Hazin Sonu



Isle of Dreams Elektronik müzik festivali, organizatörleri tarafından aylarca şişirilip bir hafta kala balon gibi söndürülen tanık olduğum en başarısız organizasyon girişimidir. İstanbul Sarıyer Life Park'ta 5-6-7 ağustos tarihlerinde gerçekleşmesi planlanan bu festival son 1 hafta kala iptal edildi. Festivalde Avicii, Ingrosso, Afrojack, Axwell, Steve Aoki gibi ilgi alanıma girmeyen ünlü isim yer alacaktı. Benim gitme sebebim ise Bütün dünyanın bildiği fakat Türkiye' de çok da duyulmamış olan şu iki isimdi: Jamie Jones ve Richy Ahmed.

Bu iki ismi görünce hemen bilet almaya karar verdim. Aylar öncesinden festival biletimi ve uçak biletimi aldım. 

 Son bir hafta kala etkinliğin facebook sayfasında festivalin iptal edildiğini duyurdular ki gerçekten çok şaşırdım. İnsanlar baya baya bu etkinliğe göre tatillerini ayarlamış, izinlerini ve uçak biletlerini almışken son bir hafta kala böyle bir açıklama yapmak gerçekten taihsiz bir durum. Duyumlarıma göre organizasyonun iptal edilme nedeni ise sadece 700 adet bilet satışı gerçekleşmesiymiş.

İptal eildiği bilgisini sitelerinden yayınladıkları gün bileti iade etmek istedim. fakat organizyonla ilgili yetkili bir kişiye ulaşmak ve soru sormak mümkün değil. Ulaşmak için baya bir uğraştım fakat iletişim kurabileceğiniz kimse yok. Biletix'i aradığımda konuyla ilgili bilgileri olmadığını, festivalin iptal edilmesinin söz konusu olmadığını söylediler. İade istediğim Biletix tarafından reddedildi.

Ve sonunda ertesi gün Biletix' ten festival biletlerimizi iade edebileceğimize dair bir mail aldım. Hemen aradım ve iade için başvuruda bulundum. Fakat uçak biletlerimiz yalan olmuştu. Bizim gibi madur olan bir çok insan var.

Kısacası yurtdışında gerçekleşen festivallere kıyasla çok çok daha pahalı ve profesyonellikten uzak olan, yalan olmuş bir organizasyon girişimidir Isle of Dreams. Benim için tam bir hayal kırıklığı oldu.