4.8.14

Kabak Koyu' nda Doğa Tatili


    Kabak Koyu'nu yıllardır arkadaşlarımdan duyuyordum ve sonunda gidip 3 gün kafa dinleyebildim. Kabak Koyunu sevip sevmeyeceğiniz tatilin sizin için ne ifade ettiğine bağlı. Tatilden anladığınız benim gibi doğa içinde kafa dinlemek, kitap okumak bolca uyumaksa kabak koyu doğru tercih olabilir.

Kabak koyu Fethiye Antalya arasındaki Likya yolu üzerinde bulunuyor. Bu yol üzerinde yürürken size rehberlik edecek kırmızı beyaz çizgiler göreceksiniz. Likya yolu üzerindeki tüm bu çizgiler İngiliz asıllı Kate Clow tarafından çizilmiş. Ufak bi araştırma sonucunda öğrendim ki bu gezgin kadın 1999’da Türkiye’nin ilk uzun yürüyüş parkuru Likya Yolu’nu ortaya çıkararak konuyla ilgili bir rehher kitap hazırlamış. 

Kabak koyuna Fethiye'den kalkan minübüslerle gidilebiliyor. Yaklaşık 1 saat süren bu yolculukta acayip uçurum kenarlarından virajlardan geçiyor ve inanılmaz bir manzarayla karşılaşıyorsunuz. özellikle denizin tonlarına bayılacaksınız. Yalnız denize girdiğimde biraz hayal kırıklığı yaşadım. Bulanık ve dalgalıydı. Zaten denize girmek ve güneşlenmek ile pek aram olmadığı için sadece bir kere girdim. 3 günlük tatilimn 2 günü dağ tepe aşarak tırmanıp inerek geçti. 

Nasıl gidilir:

Fethiye' den minibüsler kalkıyor.Faralya köyünde iniyorsunuz.Tekerlekli valizle gitmeyin sırt çantasıyla gidin. aşağı yukarı yarım saatlik bir yürüyüşle koya varabilirsiniz. Yürümek istemezseniz oradan kalkan araçlarla inmeniz de mümkün ki bence gerek yok.

Nerede kalınır:

Ben bungalowda kaldım fakat kesinlikle çadırınızı alıp gitmelisiniz. Bungalowlar çok küçük iki kişi aynı anda yürüyemiyorsunuz. gerek yok. Çadırda kalmak çok daha mantıklı ve hesaplı. Ayrıca bir diğer tavsiyem bayram tatilinde gitmemeniz. Ben zorunluluktan bayram tatilinde gittim. Bu dönemde fiyatlar zirve yapıyor. Ayrıca eylül ve ekim aylarında süper oluyormuş diye duydum.
Çadırda kalmak istemiyorsanız Latcho Camp ve Gemile Camping' de kalabilirsiniz.

Ne yapılır:

Öncelikle isteseniz de istemeseniz de bolca yürüyorsunuz ki benim en sevdiğim aktivite bu oldu. 
Şelâleye mutlaka gidin. Şelaleye giden 2 yol var kısa yol 40 dk falan yanlış hatırlamıyorsam fakat daha dik ve tehlikeliymiş. Uzun yol yaklaşık bir saat sürüyor.Bence çok keyifli olan bir patikadan yürüyorsunuz. Biraz yorucu ama değer. O yorgunluğun üstüne buz gibi şelale suyuna girmek müthiş birşey. Giderken yanınıza bolca su alın. Yolda çok ihtiyacınız olacak. Dönüşte suyunuz kalmazsa şelaleden boşalan şişelerinizi doldurabilirsiniz. 

Akşamları güzel müzik eşliğinde içki içmek isterseniz Latcho Camp' ı öneririm. Latcho Groove' u dinleme olanağım oldu. Yaptıkları müziğin bulunduğunuz huzurlu atmosferi tamamlayan hipnotik bi etkisi var. Dinlemenizi tavsiye ederim.


Nerede Kalınmaz:

Kabağın genel ruhuna ters düşen bir işletme var deniz kenarında.  Popüler tatil anlayışını kabağa getirmeyi başarmış, Kabak Koyuna ait olmayan bir yer. Zaten oradan geçerken profil hemen değişiyor. Başka bir atmosfer var. denizin yanı başına beton döküp havuz yapılmış.  kabak koyunun salaş ruhuna uymuyor.  dandik beach clup konseptiyle Türkiye gerçeğini yüzümüze tokat gibi çarpıyorSunduğu konfor sayesinde teyzeler, amcalar ve paçoz turistleri Kabak koyuna çekmeyi başarmış.


Giderken Ne Götürülür:


Deniz ayakkabisi, yürüyüş ayakkabısı dağda bayirda tirmanmalik araç-gereç, minimum kiyafet ile gidin.



Bu tatilde en sevdiğim şey bol bol yatmak huzuru hissetmek, akşam üstleri kaldığım yerde manzaraya karşı minderlerde uzanarak fondaki dinlendirici müzik eşliğinde biramı içmek oldu. Ayrıca çoğunlukla telefon çekmiyor ve teknolojiden de uzaklaşıyorsunuz. 


Kabak koyunda özgürleştiğinizi hissedeceksiniz. herkesin kendi halinde olduğu, istediği gibi takılabildiği, genel olarak huzursuz eden hiçbir dış etkenin olmadığı bir yer kabak. alternatif tatil arayanlar için  öneririm.


2 yorum:

  1. epey bi mırıldanmıstım ama sanırım hepsi ucup gitti..
    ozetle dedim ki;
    tesadufen denk geldim ve soylemeden edemicem;
    eskiden gidenlerin sır gibi sakladıgı ve dogayı seven yakın arkadaslarına tavsiye ettigi essiz bir cennetti
    simdilerde katledilmis bir doga parcası..
    ne guzeldi gecesinde kucuk bir fenerle kurbaga sesleri esliginde yurumek:)
    her yeni sey gibi o da eskide malesef..

    YanıtlaSil
  2. Ayakkabı arayanlar için erkek spor ayakkabı listesi: erkek spor ayakkabı

    YanıtlaSil